tisdag 22 april 2008




Det här är tänkt att det ska bli en övervåning...
Det är TÄNKT så.
Längst fram där där mellan de vita murstockarna kommer en hög glasdörr leda ut till 21kvm takterass. Jag vet att jag sagt det många gånger men jag MÅSTE upprepa det för mig som ett mantra för annars tror jag inte att det kommer bli så. TITTA BARA liksom.
Till vänster där vid röret ska tvn sitta på väggen. De där träbalkarna ska som tur är sågas bort och idag har W och jag SKOVLAT. I den där snygga munderingen kom jag ut i trappen med munskydd på mig och möts av en hel jävla skolklass som tydligen ska kolla på grann-grekens lägenhet. Jag känner mig faktiskt jävligt tuff och muskulös i mina BLAKLADER-byxor och kängor och handskar och tittar lite drygt, morsar ett kort hej, innan jag med spända biceps tar mig upp för stegen och upp genom Det här hålet.

Halvägs upp stannar en permanentad glasögonprydd mäklar-räka mig (Ja han såg ut som 17 med slips) och säger:

Mäklar'n: (på bred stockholmska)Vad ska ni gööraaaa?
Terror aka The blakladerman:* (munskyddsdovt) Bygga övervåning
Mäklar'n: Skare bli en etaaagelägenheeet?
Terror aka The BlakladerMan: Yes....(jag säger verkligen Yes, och vet inte vad en etagelägenhet är)

Kryper de sista stegen uppför stegen och försöker häva mig med mina blakladerman-biceps upp sista biten för att se cool ut och mjölksyran är ett faktum men det kan jag ju inte låtsas om. Jag har ju en hel publik under mig som kanske är dyngimponerade av mitt nonchalanta "Yes" och det faktum att jag bär Blaklader och spänner mina biceps. Dem kanske tror att jag är asa-händig och värsta handygirlen med skills inom borrning och sågning och sånt. Jag kan ju inte göra dem besvikna utan ler lite nonchalant från mitt lilla hål och lutar mig nonchalant på skoveln.
Jag var LÄTT handyman i mitt tidigare liv. Det fattades bara att jag kliade mig i skrevet och körde upp en prilla.

Väl däruppe frågar jag Walle:

TheBlakladerman med kunskapsluckor: Älskling, han sa att vi skulle bygga en etagelägenhet.
Älskling: Ja?
TheBlakladerman med kunskapsluckor: Vad ÄR egentligen en etagelägenhet?
Älskling: En tvåvåningslägenhet.
Theblakladerman med blabla:(ler lyckligt) Uuuh, ska VI ha en sån? Det låter ju AS-FLÅDIGT! Hallå, jooo det är ju så att vi bor i en etaaaagelägenheeet i Bäckershåååååååv.
Älskling:Ja, men det har vi ju haft ända sen vi fick köpa loss utrymmet...
TheBlakladerman: Hihihi.

Det kändes bra att vara Blakladerman. Inför folk. Väl uppe i skiten höll jag på att nysa ihjäl mig av allt damm och svor åt isoleringshelvetet och det faktum att det aaldrig kommer ta sluuut. Vi är i en tvist angående att anlita en svindyr sugbil(mitt förslag) mot att gräva i sin egen svett i en vecka eller två...) Vad tycker ni? ;)

*Uttalas BLAAKLADERMÄÄÄÄN
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi, bästa blakladermäänen! Jag tycker ni ska smutsa ner er i ett par veckor!! /Helena

Anonym sa...

vi insåg efter en stunds grävande idag att det nog skulle ta till nyår om vi fortsatta att gräva. Fy fan så jobbigt alltså. Haha.
Vi ska på allvar se över sugbils-idén och då är vi faktiskt alldeles överens. :)

Maria sa...

Man känner ju sig aldrig så cool som i Blaklader! Och arbetsskor med stålhätta, då kan liksom ingen ifrågasätta ens händighet..

Jag flugfiskade igår. Det var skitkul!!

Anonym sa...

fan va kul med flugfiske.
Jag är ju lite för macho för det numera. ;) Jag stövlar runt med blaklader och skovel och låtsasatt jag är typ, han i roomservice. Fast macho. ;) Fick du nån fisk?