lördag 19 april 2008

Systembolaget snubblar på sin egen fot.

Systembolaget har gjort en storsatsning på sin hemsida och ska interaktivt visa hur det skulle se ut i samhället om monopolet avskaffades.
Inte nog med att sidan är hysteriskt långsam och krånglig, det känns som att dem vill säga att det skulle bli som "det skabbiga utlandet" Med stora, röda fula banderoller som rear vin utanför närlivsen.

De visar dessutom på att smuggelspriten skulle ÖKA vilket jag har väldigt svårt att tro, eftersom anledningen till att folk smugglar hem dricka från utlandet är just på grund av monopolet eftersom det är förbannat dyrt att köpa alkohol hemma.

Med andra ord, byråkratisk skräckpropaganda. Vi är ju oförmögna att tänka själva så en fri alkholmarknad skulle göra att alla låg hemma och långsamt drack ihjäl sig.
jag lovar, vill man dricka så gör man det!
Vad tror ni?

Var det OKEJ att dricka vad man ville, hur man ville skulle det inte vara något hysch-hysch och det skulle inte behövas hembränt i garagen.
Att släppa på svångremmen så pass mycket att man åtminstonde kunde sälja öl och vin i affärerna, skulle underlätta mycket.
Kolla leg på alla unga, sluta sälj alkohol efter en viss tid på dygnet i mataffärerna, låt systembolaget disponera starksprit och finare viner möjligtvis. Systemet kanske till och med skulle kunna kosta på sig att bli lite mer kultiverat om personalen hade tid för kunderna och inte bara slussade ut folköl.

Lite tankar från en öl-kär vänsterflörtare med alldeles för mycket hat mot byråkrati och storebror.

Inga kommentarer: