tisdag 4 december 2007

Denna dag- ett liv

Idag (och en hel del igår med för den delen) hände saker jag inte riktigt ville skulle hända.

Det började imorse. Jag är inte kontaktbar innan morgonkiss, tre koppar kaffe och en snabb koll på DN.s hemsida.
Jo, katterna får mat och Oggy skriker alltid frenetiskt så jag ska komma upp ur sängen fortare och ge honom mat. Fast skålarna inte alltid alls behöver vara tomma. Han är så jävla trög.
Så vi brukar vara lite osams på mornarna. Jag snäser åt honom att hålla truten så lever han längre och ger honom käk kissnödig så jag slipper höra det där sabla mjauandet.
Same procedure as every day även imorse alltså.
När kaffet äntligen bryggt färdigt slår jag mig ner vid datorn och gör morgonsurfen och piggnar till. Men Oggy skriker fortfarande. Han är sällskapssjuk av sig så jag klappar lite och kollar så han inte har något i ögat eller munnen eller så. men han är fortfarande orolig. Min tröga hjärna registrerar detta som trams och sörplar vidare på kaffet.

Går ut i köket och han mjauar skithögt och krafsar i matskålen och sen kutar han iväg in i...sovrummet. Jag upptäcker försent att jag ju helvete skulle kuta ner och köpa kattsand för lådan är unfresh och kutar till sovrummet. HELVETE.
Där sitter han och tittar ledset på mig och jag skyndar mig att lyfta upp honom ur sängen och han är helt stel. jag håller i honom och hör hur liksom, något faller till golvet och känner hur något hamnar på magen.

Han skiter i min famn.

Och på min mage och på mina strumpor och på mitt nyskrubbade äkta trägolv som jag legat på alla fyra och borstat livet ur igår.
Två kluttar hinner oxå hamna i min säng.
Det var inte liite jävla crap.
Han tittar förskräckt på mig och hoppar ur mitt grepp och in under soffan. Det där är ju det fan värsta som kan hända en katt och jag skäms ögonen ur mig.
Tvålar svärande in min mage med YES, slänger strumporna, dränker golvet i ännu mer såpa och går loss med diskborsten.
Lakanen tvättas just nu.

W kom just hem och jag förhör honom om det luktar minsta lilla bajs.
Han säger att det luktar rökelse och såpa.
Jag tror fortfarande att det luktar lite bajs.

Kutade ner till affären och köpte ny sand. Kristaller snarare. Och bad tusen gånger om ursäkt till min förnedrade lilla katt. Han låg helt traumatiserad under soffan en timme minst.

Sen så kokade jag över min fisksoppa på min nypolerade jävla keramikhäll.
Städa är fan bortkastat.

Igår julpyntade Walle och jag. :)
Det blev väldigt fint. Dock önskar jag mig en ny kamera så jag kan dokumentera fina saker vettigt.

Den obligatoriska pyntningen av Jul- Enen. W var som ett litet barn. :)

Ny löpare med nya krukor och fina hyacinter.


Nya julstjärnor och en superfin julstjärna att ha i fönstret från Indiska. Det syns inte så bra med min skitkamera. Men nu är det himla fint hos oss.

5 kommentarer:

H sa...

Nä, stackars Oggy! En viss herre (som för övrigt heter Hugo) stängde dörren till toaletten en gång förra sommaren och då vaknade jag av att Sid gick omkring och jamade. Jag fattade ingenting. Tills jag upptäckte dörren. Men då satt stackars Sid redan och bajsade i köket. Tyckte så synd om henne!
Tack för trevlig fika förresten! hihi

Tessan sa...

Haha, ja jag vet. Ytterst skämmigt för honom.-
Naaw stackars sid.
Lagom kul att städa upp sen. Fy faan vare luktade. Ja tack själv. Vore nice att göra täppanfika till en återkommande veckopryl. Vi ses för lite som vanligt folk. Mest som fyllefolk:)

Emma, sa...

Hahaha, stackars Oggy och stackars dig. Vilket fint kort på kissarna i fönstret du tagit. Så pluttigt. Hur är det? Mår du bra?

Anonym sa...

*ahahahahahahahahaha*
jag har precis väckt hela jävla stenstorp av ett asgarv som vägrade lägga sig... så klockrent! hahahahahahahahaha, stackars kisselimiss! bäst för robert att han ger mig en mitte i julklapp :D
då ska jag lära den att skita på kommando som Totti kan :D :D *asg*

Tessan sa...

Challe, du är hitler. AHAHAHA.
Katter gör som dem själva vill. me ndu KAN lära dem att hoppa ner från diskbänken. haha